I foråret 2022 mødte jeg og hørte om August Høyen for første gang. Han var booket som support til Patinas forårsturné, hvor han knap havde to singles udgivet. Til hans koncerter var det omkring 100 mennesker i gennemsnit, der var dukket op for at høre ham opvarme. Jeg er endnu ikke teknisk dygtig til at beskrive musik. Men Augusts musik er meget rørende, og hans stemme er blid og rolig at høre på. 
Nu springer vi frem til tirsdag på Roskilde Festival 2023. Hele plænen foran EOS-scenen er pakket med mennesker, som alle sammen er der for at høre August Høyens nærværende og rørende musik. Musikken, som August skriver og spiller, rammer helt tydeligt et område blandt unge, som ikke er blevet skrevet om på samme måde før. Personligt er det så vanvittigt fedt at se den udvikling og succes August har fået med musikken!
Koncerter på warmup dagene går ufattelig hurtigt, da de kun varer 45 minutter. I dag var ingen undtagelse. Målet er altid at fange så mange fede vinkler som muligt, men det føles aldrig som om, at man kan nå det hele. Jeg tog mig selv i at stresse lidt for meget under showet, selvom tempoet i sangene næppe ligger an til, at man spæner rundt. Ikke destomindre lykkedes det at få nogle super nydelige billeder af koncerten, og August Høyen og kompagni leverede et fantastisk show med så mange skønne øjeblikke. Det var tydeligt, at mange blev dybt rørte af sangene. Jeg spottede flere personer med tårer i øjnene under hele showet. Musikken rammer tydeligvis folk. Og man kan roligt konkludere, at August Høyens første koncert på Roskilde Festival var en kæmpe succes.
Nu ikke mere snak! Sæt noget August Høyen på, mens du ser billederne igennem, og mærk den dejlige varme og kærligheden i musikken.
Back to Top