Milepæls øjeblikke er virkelig noget særligt at være vidne til - og endda få lov til at dokumentere. Omkring bandet opstår en hel særlig begejstring og nærmest sitren i kroppen op til showet, som du ikke ser andre dage. Alle mærker og ved, at dagen bliver særlig.
Pil havde sit milepæls øjeblik mandag på Roskilde Festival, da hun optrådte som debutant. Og hold nu fast, et stort øjeblik det var! Hun optrådte på EOS, og der var ikke en bar plet græs at få øje på - blot et stort menneskehav. Det har virkelig aldrig lydt så fint, når publikummet sang med på sangene.
Meget af dagen tegnede på, at vejret ikke var med os. Min rejse fra Aarhus til Roskilde bød på massive mængder af regn, lyn og torden, som jeg aldrig har set mage. Skybruddet fulgte med os fra vest mod øst, og alt tydede på, at forberedelserne og showet skulle foregå i øsregnvejr. Gudskelov stilnede regnen af, som Pil-holdet ankom på Roskilde, og da showet gik i gang, spillede Pil og band skyerne væk - og solen frem. Vejret, og showet, kunne bare ikke have været bedre. Der skal virkelig uddeles den største ros til hele Pil-holdet for at stable et fænomenalt show på benene. Det var en kæmpe holdindsats, som udfoldede sig!
Størstedelen af showet var for mig en duel med røgmaskinen. Placerede jeg mig i højre side af scenen, klumpede røgen sig sammen i højre side, og det samme for venstre side. Ikke desto mindre havde jeg mine chancer, hvor jeg fik skudt nogle helt forrygende billeder. Der er noget super berigende i at have svære forhold under showet. Man tvinges til at arbejde hårdere for det gode billede, både mens man skyder, men også i redigeringsprocessen. Min duel med røgmaskinen blev i hvertfald bemærket, for da der skulle bukkes for publikummet, blev maskinen slukket, og jeg kunne få mit billede - helt røgfrit. Og resultatet er blevet til et mindesværdigt galleri fra en storslået milepæl.
Sæt noget Dronning af Månen på, også kendt som Pil. Kom i stemning, og se galleriet igennem. Derefter anbefaler jeg kraftigt, at du ser Minidokumentaren om Pils dag på Roskilde, “En Stor Drøm”, som er lavet af navnebror Kasper Bagger.
Sidste billede opsummerer dagen meget fint!
Tak for at kigge med :)
Back to Top